ΣΚΕΛΕΘΡΑ

Εδώ και τώρα
Ο πράσινος λοιμός
Γύρω-γύρω στην πλάτη τυλίγεται μεμβράνη μαύρη
Οι φωτογραφίες του Βερλέν θολές
πράσινες λειχήνες κολλημένες στα μαλλιά στα μάτια
στο αυτί έρπουν παράσιτα
πέφτουνε στα τεκμήρια.
Κάρβουνα καίνε στα χέρια του
Θαμμένος
το πρόσωπο φλέγεται στον τροχό
τα μάτια του κόκκινα. Τρέχουν το φαρμακερό ολονύχτιο δάκρυ.
Ο σάρκινος έγκλειστος.
Μέσα στο δάσος της Στουτγάρδης
σταδιακές κρίσεις στα μάτια κρίσεις στις έννοιες
πεταμένη η κόκκινη ράβδος κάτω από μέλανα κόκκαλα.
Ολόχρυσοι υάκινθοι γέρνουν σταυρωτά φυτρωμένοι στην Κόλαση.
Δεν έχει μείνει τίποτα σκουλήκια τρώνε τα αργυρά σκέλεθρα.
Μαύρο σεντόνι.
Θανή σταδιακή, εδραιωμένη νύχτα
ολισθηρός χυμός τρέχε απ’ το
κάλυμμα, στο στήθος.
Η χολή αιμοραγεί
Οι κολασμένοι μισοθάνατοι κάτω από ουράνια πλέγματα.
Εδώ και τώρα.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ

Μετά από πενήντα χρόνια
Άξενης επίγειας περιπλάνησης
Τινάχτηκε προς τα πάνω
ουράνιο γραμματόσημο
Ερμείου φτερά
αργυρά στον αιθέρα.
Ουράνιο ερωτευμένο γραμματόσημο
ατελής μεταφορά
χωρίς μεσάζοντες
Ερμαί κεφαλές
κάτω αποκομμέναι.