Αυτοσχέδια φεγγάρια
Θραύσματα οι λέξεις μιας πραγματικότητας, λίγες μα αιχμηρές
Κόβουν στα δυο απόψε ένα φεγγάρι νόμισμα χρυσό.
Το ένα μισό πάνω σε ράγες διασχίζει καμπύλη τροχιά
Τυλίγεται την υγρασία του καλοκαιριού αδιαμαρτύρητα
Για να βουτήξει ηδονικά να ξεπλυθεί στη θάλασσα
Πίσω από τους εξώστες τ΄ουρανού στο τέλος μιας διαδρομής.
Το άλλο μισό ενέχυρο για μια χούφτα δάκρια το δώσαμε
Για να ξεπλύνουμε ένα πρωινό τα προσωπεία του δαίμονα
Αθόρυβα παρέα με λέξεις που κρατούν την αναπνοή τους
Και με αγγέλους που κρατάνε το λόγο τους να τον εξορίσουμε
Μέσα από μυστικά περάσματα στις σκοτεινές συνοικίες
Εκεί όπου ξεψυχούν τ΄αστέρια, εκεί από πού γεννήθηκε
Με αντίδωρο ένα ποίημα καρφωμένο στην πλάτη
Αντί για το μισό φεγγάρι που βιαστικά το δώσαμε ενέχυρο.
Σκισμένο τριαντάφυλλο
Μυθικά σ’αγαπώ μυθικά κι αλλόκοτα
Αισθαντικός τρελός προσκυνητής μοναχικός
Τρόφιμος της αγάπης σου, μια πινελιά σκιά
Πόνου απόχρωση σκισμένο τριαντάφυλλο
Λουλούδι νοτισμένο σάρκινο μ’ αγγέλων δάκρια
Υγρός πυρετός ο έρωτας μέσα στις φλέβες σου.
Ένα αγρίμι αμαρτωλό που νανουρίζεται γυμνό
Αγκαλιασμένο απ’ τις συσπάσεις των βλεφάρων σου
Γρύλισμα συρτό λυγμός ρωγμή που αναβλύζει
Μέσα σε θύλακες φωτιάς φλόγα αναρριχόμενη
Εκμυστηρεύσεις στριμωγμένες σε μια αγκαλιά
Κρήνες αιμάτινες που ξεδιψούν τα νυχτολούλουδα.
Στη δίψα των κυττάρων μου οδός διαφυγής
Η υγρασία που εξαπλώνεται στα χείλη σου
Κάθε που σε φιλώ γοργόνα ζωηρή καραδοκεί
Αναπηδά περίτεχνα για να χαθεί μέσα σε κύματα
Αλκοολούχα αποστάγματα απομεινάρια
Των φιλιών σου εκείνων που δεν ξεχάστηκαν.
Εκρήξεις ενός καινοφανούς
Άστρο σκοτεινό, ονειροπόλος ήλιος που διαλύθηκε
Φλεγόμενος, τρελός σιωπηλός καινοφανής αστέρας
Ξεριζωμένος από τον αστερισμό αυτό του Οφιούχου
Παλλόμενος δημιουργείς μια δίνη, οδό στη Νέκυια.
Μέσα σ’ απανωτές εκρήξεις υστερίας καταρρέεις
Διψάς για φως μες στο σκοτάδι που εξαπλώνεις
Βάλθηκες να επιζήσεις καταβροχθίζοντας ψυχές
Και εκμυστηρεύσεις που σφαδάζουνε ναυαγισμένες.
Μέσα στο σύμπαν μια μελανή οπή, απομεινάρια
Σάρκινα νεκρά ουράνιων σωμάτων που λικνίζονται
Στις μνήμες των ανθρώπων, αυτών που γεύτηκαν
Τις μεταμορφώσεις σου αστέρι της καταστροφής.
Με μια κηλίδα ταξιδεύω μαύρη στην καρδιά, ηλιακή
Σημάδι καταραμένο θαρρείς, από τη γενιά του Κάιν.
Καταιγίδα μαινόμενη
Σύννεφα σπλάχνα τ’ ουρανού, που αναπαράγονται
Σκοτεινά σκυλιά προπομποί μιας οργισμένης καταιγίδας,
Σχηματίζουν φιγούρα ανθρώπινη κι ύστερα αποδημούν
Παραμένοντας σιωπηλά, θαρρείς πως δεν υπάρχουν.
Σύννεφα σπλάχνα τ’ ουρανού, που αιμορραγούν
Μαστίγια του νου, συσπάσεις μιας καταιγίδας επιληπτικής
Που εγκυμονεί την αυτοκαταστροφή της σ’ ένα πλακούντα
Όξινης βροχής μελανόμορφο εκκολαπτήρα της οδύνης της.
Οργισμένο θηρίο, βρυχάται μια βροντή σιωπής
Εκκωφαντική ωδή του τράγου, ενός διχασμένου μυαλού,
Ξεριζώνει σταγόνες, ριπές επερχόμενου κατακλυσμού.
Υποτελής στις επιθυμίες της καταπίνει αγγελικές φωνές.
Ελευθερώνει υγρούς δαίμονες, μικρούς κυκλώνες
Μανιακούς, που πολιορκούν και κυκλώνουν μια ζωή.
Θέλησα να ‘μερέψω εκείνα τα τρομαγμένα σύννεφα,
Γέννημα μου, που αρνούμαι ν’ αποδεχτώ.
Άγνωστη χώρα
Χώρα χλωμή εσύ στάχυα μεστά απείθαρχα
Στολίδια σου τα μαύρα σύννεφα πάνω από
Ηφαίστεια ενεργά που κρύβουν δαίμονες.
Λευκά λιθάρια ζεύγος αιμάτινο παραδομένο
Στους καλπασμούς εικονικών κενταύρων.
Χώρα τραχιά εσύ αφηνιασμένο άγριο άλογο
Αναζητάς τροφή μες στα λιβάδια του μυαλού.
Η λάμψη της σελήνης σου βουβές εκκλήσεις
Φωσφορούχες ανάσες πλανημένων αγγέλων.
Σε χάρτες ανύπαρκτη περιοχή ανεξερεύνητη.
Κάστρα περήφανα και ερειπωμένα ρώτησα
Ν’ αποκαλύψουν με μιας την ιστορία τους
Μα εκείνα πρόφεραν μονάχα τη σιωπή.
Κάθε αυγή ταξίδι πάνω στους λόφους σου
Μες στις κοιλάδες σου ένα αγρίμι να ξεδιψά.
Η γη σου όλη διάσπαρτη επιθυμίες ενοχικές
Σαν οργωμένα γόνιμα εδάφη που διψούν
Ποθούν αγγελική βροχή υγρά ποτάμια.
Ποτάμια που κυλούν υπόγεια και χάνονται
Σαν να ‘τανε πύρινες φλέβες, πόθοι της γης.
Του ανέμου την αχνή πνοή αφουγκράστηκα
Το κλάμα του λύκου, σε ένα δάκρυ φυλάκισα
Το φτερούγισμα του αετού, μες την καρδιά
Στο όνειρο μιας μικρής νυχτερίδας βρέθηκα
Αιχμάλωτος μέσα στο δάσος μιας ψυχής.
Στάχτες βροχής πλημύρα σε άνυδρα όνειρα,
Βαθιά στο Λυκόφως λυσσομανάει η σιωπή.
Πυκνά κλαδιά χρυσά φυλλώματα επιθυμίες
Στέκουν φλεγόμενα γίνονται κήρυκες θερμοί
Ιδανικοί ψαλμοί της πτώσης των αγγέλων.
Χώρα στη γη σου ταξίδεψα για να βρεθώ μέσα μου.
Βιογραφικό
Ονομάζομαι Τζιβελέκης Άγγελος. Γεννήθηκα το 1967 στην Αθήνα.
Έχω παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας
στη σχολή φωτογραφίας του Δήμου Ζωγράφου και συνεργάσθηκα
για ορισμένο διάστημα με την εβδομαδιαία εφημερίδα ” Πόλις ” ως φωτογράφος.
Άρχισα να γράφω ποιήματα περιστασιακά από 1985 αλλά ασχολούμαι
εντατικά με την ποίηση από το 2007. Ποιήματα μου έχουν δημοσιευτεί
στο anemologio.gr και στο lykofos.net με το ψευδώνυμο GoldenAngel.
Ορισμένες ποιητικές μου προσπάθειες δημοσιεύονται
στο ιστολόγιο μου “ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ IΧΝΗ ΤΩΝ ΣΚEΨΕΩΝ”.
http://goldenangel67.blogspot.com











Ο κόσμος του κ.Τζιβελέκη δεν είναι κάπου κοντά. Ο ίδιος βρίσκεται ακόμη στην αρχή της εξερεύνησης του γι’ αυτό και δυσκολεύεται πολύ να μας ξεναγήσει.
Τον κόσμο αυτό τον περιγράφει με περισσό πάθος ομολογουμένως. Αυτό το ίδιο πάθος όμως τον παρασύρει στην δημιουργία ενός νεφους απο εκφραστικές υπερβολές που -σε συνδυασμό και με το παραπάνω- μας εμποδίζει να προσεγγίσουμε.
Ωραία κριτική αλλά για τέτοια ποιήματα ίσως:
http://hrtstvrs.blogspot.com/2009/09/blog-post_23.html
Ωραίες εικόνες, πάθος και βάρος συναισθημάτων, ρεαλισμός, καταιγίδα μενόμενη η επανάσταση των νέων, όμορφες λέξεις και αξιάκουστες εκφράσεις ( εμένα μ’ αρέσει κατά την ώρα το επιτηδευμένο, εάν συνάδει, μ’ αρέσουν και οι εύηχες εκφραστικές υπερβολές επίσης, η ποίηση είναι έξαρση κι έκρηξη, δεν είναι ύπνος, ούτε απλά κουβέντα της καθημερινότητας, έτσι νομίζω ) . Ποίηση μεστή λοιπόν, ζεστή, ρευστή, ανθρώπινη. Κατανοητή και από μη ποιητές. Τα πάντα μπορεί τελικά να ποιήσει κανείς με τον ελεύθερο στίχο.Γνώμη μου πως, στις μέρες της απώλειας της ευμάρειας, ο στόχος των ποιητών θα πρέπει να είναι να απαλύνουν τη δυστυχία των πολλών και όχι να βαυκαλίζονται μεταξύ τους. Τις μέρες της αντίστροφης μέτρησης, οι ποιητές πρέπει να φωνάζουν ξάστερα για να τους ακούσουν όλοι. Δύσκολο , μιας και για όλους μας ισχύουν οι πολλοί ωραίοι στίχοι του κ. Τζιβελέκη:
“Με μια κηλίδα ταξιδεύω μαύρη στην καρδιά, ηλιακή
Σημάδι καταραμένο θαρρείς, από τη γενιά του Κάιν”.
Αχ, αυτή η κηλίδα του εγώ μας, είναι συνήθως μεγαλύτερη απ’ τον ήλιο μας και σκοτεινιάζει όλο τον εαυτό μας. Ολική έκλειψη. Πως να δεις θετικά τον κόσμο;
Και μία μικρή συμβουλή στον κ. Τζιβελέκη, αν μου επιτρέπεται, ως γεροντότερος. Με την ποίηση δεν χρειάζεται να “ασχολιόμαστε εντατικά”. Την έχουμε διαρκώς στο νου μας, (σαν την ερωμένη μας), την καλοδεχόμαστε όταν μας έρχεται, (αλλά δεν της κλέβουμε το μαντήλι), την ονειρευόμαστε ύστερα, (όταν μας αφήνει). Νεράϊδα είναι κρινοδάχτυλη, ας μην την καταπιέζουμε με την ένταση της ζωής μας.
Χαζή, ξεχαζή, αυτή είναι η άποψή μου εμένα περί ποίησης. (Σημειωτέον ότι ούτε φιλόλογος είμαι, ούτε σπουδαγμένος ή εγκεκριμένος ποιητής, απλά αναγνώστης, εραστής της ποίησης είμαι). Σε σας καλή πορεία εύχομαι κε Τζιβελέκη.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση δέχθηκε 1.698 επισκέψεις, νούμερο που αποτελεί το χάισκορ για το μήνα Σεπτέμβριο…(1.553 του Μανώλη Μεσσήνη, 1.506 το ποίημα του Γιάννη Λειβαδά).
Το ΠΟΙΕΙΝ ευχαριστεί τον Άγγελο Τζιβελέκη, τους συνεργάτες του και όλους εσας που μας επισκέπτεστε καθημερινά.
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Θα ήθελα να προσθέσω ένα στοιχείο σε σχέση με τα ποιήματα. Αναφέρονται σε καταστάσεις και πρόσωπα συγκεκριμένα. Οι λέξεις είναι επιλεγμένες ώστε να ντύνουν αυτές τις βιωματικές εμπειρίες με περιγραφές και στοιχεία από τη φύση.
Είναι “Λέξεις που ξεχύνονται και βγάζουνε φτερά/ Αυτές που δεν ειπώθηκαν/ Σχηματίζουν κύκλους φωτιάς/ Όρνια του μυαλού που καραδοκούν/ Να γευτούν τη σάρκα των επιθυμιών μας.” Γιατί πως έγραψε και η Sylvia Plath “The blood jet is poetry/ there is no stopping it.”
Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Κύριο Μίχο,ο οποίος απ’ότι βλέπω,δεν έχει δώσει σημεία ζωής στη συγκεκριμένη ανάρτηση.Κύριο Μίχο, με ειλικρίνια και προπάντων καλοήθεια και ευγενή αισθήματα,έχω να σας πω οτι σε όσα ποιήματα έχετε κάνει διθυραμβικές κριτικές είναι ή τουλάχιστον θεωρούνται,έστω από εμένα,κακογραμμένα.Πρίν απο λίγο διάβασα τα ποιήματα της Ελένης Χατζή ψάχνοντας να βρω ένα ποιήμα που θα το βαθμολογούσα με δύο. Απ’ότι είδα τα σχόλια σας στην εν λόγω ανάρτηση ήταν αρνητικά και τολμώ να πω προκλητικά.Δεν ξέρω ποιος σας έμαθε ποίηση-εμένα κανείς. Όσο για εσάς κύριε Τζιβελέκη συνεχίστε την καλή προσπάθεια.
Αναστασούλα, ξέρεις ποιος είμαι..
Σε χαιρετώ λοιπόν!
Κύριο Μίχο,
Το ύφος σας δεν σας τιμά.Ίσως θα ήταν καλό η σιωπή σας να διαρκέσει επ’αόριστον.Επειδή σέβομαι την προσπάθεια του ποιείν και επειδή ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν αποτελεί ρινγκ κομπλεξικών μεσηλίκων (δεν ανήκω ούτε στη μία ούτε στην άλλη κατηγορία) θα σας παρακαλούσα να λήξει εδω ο σύντομος διάλογος.Επιτρέψτε μου να είμαι επιφυλακτική με το ποιητκό σας κριτήριο και να θεωρώ τις προτιμήσεις σας κακές.Δεν είναι τίποτε άλλο πέρα απο ένα καλοπροαίρετο σχόλιο και πιστέψτε με οτι μια καλοπροάιρετη ,ευκολοχώνεφτη απάντηση θα ήταν ουσιαστικότερη απο τα διάφορα διαφόρων που -προσπαθείτε;-να πειτε.
Γι’ αυτό κύριε Μίχο μου θα είστε πάντα ”ό του γκέτου”. Η νοημοσύνη σας φτάνει ως εκεί που έχετε διαβάσει κι όχι ως εκεί που έχετε πατήσει.Λυπάμαι που ένας κύριος, δεν βρίσκω κάτι που να ανταποκρίνεται καλύτερα στο μικροαστικό προφίλ σας,στηρίζει την ποίηση της τρίτης δημοτικού.Σιωπάτε δεν σιωπάτε είναι δικό σας πρόβλημα.Εν κατακλείδει, λεω και πάλι οτι είμαι καλοπροαίρετη γιατι ειδάλλως η κουβέντα θα βάθαινε.Είμαι πολυ μικρή,σχεδόν αόρατη, για να κρίνω τον κόσμο σας,των ποιητών και των διανοούμενων γενικά, αλλά στο βαθμό που μου επιτρέπει η νοημοσύνη μου σας λεω οτι η τέχνη στους καιρούς μας είναι τέχνημα και κακώς για μας που την ενισχύουμε και μάλιστα τόσο εμφατικά.Λυπάμαι.
Κύριε Μίχο,
Δεν ξέρω κανέναν απο τους σημερινούς έλληνες ποιητές προσωπικά ούτε βέβαια τον κύριο Τζιβελέκη,στην ανάρτηση του οποίου έτυχε να ξεκινήσω τον διάλογο μαζί σας-η ποίηση του μου είναι αδιάφορη.Όσο για τη δική σας ποίηση είναι απαράδεκτη και λίγη, για να σας επιτρέπει οποιαδήποτε αλλαζονική ψευδαίσθηση.Δεν είμαι αναγνώστης σας, μη με υποτιμάτε.Αισθάνομαι οτι αν δεν σας βρίσω,που δεν ήταν μέσα στις αρχικές προθέσεις, μου η ακατάσχετη μπουρδολογίας σας δεν θα πάψει.Αγαπητέ βγάλτε βόλτα το σκύλο σας η οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο έχετε και επιτέλους σταματήστε να είστε τόσο εριστικός.Η αλήθεια είναι πάντα πικρή,πόσο μάλλον όταν προκαλέις για να την ακούσεις.Η ποίηση σας είναι άοσμη και επιτέλους τα πρόσωπα που προτζεκτάρετε χρησιμοθηρικά, ηλίθια.
Αναστασία, θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Που έχετε διαβάσει ποιήματα του Γιώργου Μίχου;
Κυριε Πριμπα,
Εχω διαβασει ενα αποσπασμα απο το βιβλιο ”μικροκειμενα” και τις συστασεις του εν λογω κυριου ως αλβανου της δεκαετιας του 70′ και τα λοιπα τσιτατα.Η ποιηση του κυριου Μιχου ειναι απαραδεχτη.Λυπαμαι και αυτους που την διαβαζουν και αυτους που κοροιδευει διαβαζοντας.Ο τροπος του ειναι ο χειριστος και μπορειτε να το καταλαβετε απο το πληθος των αναρτησεων του.Λυπαμαι.
Και να ολοκληρωσω λεγοντας οτι δεν θα εθιγα την ποιηση του κ. Μιχου αν εκεινος δεν με ονομαζε αναγνωστη του! Αυτο που ηθελα να επισημανω ειναι οτι προτζεκταρει,θέλοντα ή μη, μεσα απο τα αλλωτε διθυραμβικα και αλλωτε καυστικα-ποτε ουσιαστικα και σοβαρα- του σχολια ανθρωπους που δεν εχουν καμια τυχη στην ποιηση.Τελος παντων προτεινω το θεμα να ληξει εδω.Κυριο Μιχο μου τα σεβη μου και αφηστε τα τσιτατα περι ελληνιδας μανας .Προς το παρον δεν ανηκω σε καμια κατηγορια.
Προς την συμπαθή Αναστασία.
Ερώτημα που βγαίνε με απόγνωση.
#6 “Δεν ξέρω ποιος σας έμαθε ποίηση
εμένα κανείς ”
#9 ” Επειδή σέβομαι ….. ρινκ κομπλεξικών
μεσηλίκων ( δεν ανήκω ούτε στη μία ούτε
στην άλλη κατηγορία) …..”
#11 “…. θα είστε πάντα <> .”
( άγνοια που ενισχύει το τελικό ερώτημα )
#14 ” Δεν ξέρω κανένα (!!!) από τους σημερινούς
Έλληνες ποιητές ….”
#17 ” Προς το παρόν δεν ανήκω (ευτυχώς) σε
καμιά κατηγορία”
Άρα και στο σύνολο των ατόμων του ΠΟΙΕΙΝ
( συμπέρασμα δικό μου )
τότε τι στο διάτανο γυρεύεται μέσα στα
καλντερίμια του ΠΟΙΕΙΝ.
Εσπευσαν οι φιλοι κυριε Γιωργο Μιχο να σας υπερασπιστουν.Στους δυο τριτος δεν χωρει.Κυριε Τυρταιε ειπα οτι δεν γνωριζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κανεναn απο του σημερινους ελληνες ποιητες ως απαντηση στο σχολιο του κυριου μιχου περι στενου δεσμου μου με τον κΤζιβελεκη.Τα υπολοιπα περι διατανους περιττευουν.Κυριε Μιχο πως αισθανεσθε που σας προστατευουν οι εκδιδομενοι αυλικοι σας?εχω στη θεση σας θα ενιωθα ψηγματα αιωνιοτητας στον κ… μου.Καλημερα.Αυτο ηταν το τελευταιο μου σχολιο.Φαγωθειτε μεταξυ σας ,αγαπητοι.
Υ.Γ αριστουργηματα.Κυριε Μιχο πως το ανεχεσθε αυτο πριν απο το θανατο σας?η εγω εχω το προβλημα ή οι καλοι μου φιλοι ειναι μυωπικοι.
Που σημαίνει ότι εάν γνωρίζατε κάποιον
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα ,γνωρίζατε και ποίηση !!!
Ως μη ούσα περί την ποίηση λοιπόν
πως κρίνετε κάποιον που είναι η ποίηση
το αντικείμενο του.
Και μια διευκρίνιση : Τον κ. Μίχο δεν
τον έχω φίλο .Τουναντίον τον μισώ
θανάσιμα σαν Αλβανό , ρατσιστής ων.
κοντόφθαλμο κορίτσι
από,τι επιμένεις, φαίνεται δε γνωρίζεις από
δαιμόνιο και τάλαντο αναμεμειγμένο
παρόλα αυτά δες το σαν μοναδικήευκαιρία, να δεις και λίγο πιο μακριά
κι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες ξεκινούν από μια “σύγκρουση”, αρκεί να ισοπεδώσουμε πρώτα το εγώ μας
Πυρωσαν τα πληκτρολογια και διεγετθησαν τα μυαλα σας με μια μονο κουβεντα!που να γνωριζατε τι πραγματικα σκεφτεται το νοημον αναγνωστικο κοινο για σας τους αυτοαποκαλουμενους ποιητες!Αναστασια ερχομαι να συμφωνησς μαζι σου την ιδια στιγμη που πραγματικα αισθανομαι βαθυ οικτιρμο για τους ανθρωπουσ τησ διανοησης! Κριμα ενας μορφωμενοσ ανθρωπος να ειναι τοσο αλαζονας!
«ο καλλιτέχνης δεν πρέπει να παρουσιάζεται ως υπηρέτης του κοινού. Θεωρώ ότι η ταπεινοφροσύνη είναι υποκρισία και η μετριοφροσύνη υποδηλώνει ανικανότητα. Η αυτοπεποίθηση είναι ταυτόχρονα καθήκον και δικαίωμα του καλλιτέχνη».
Όσκαρ Ουάιλντ.
Δεν υπερασπίζομαι το Μίχο. Άλλωστε όπως έχω πει και πιο παλιά με χαρά θα ήμουν ένας από αυτούς που θα άναβε ένα σπίρτο να τον δει να καίγεται ενώπιον όλων μπροστά στη Βουλη.
Να γεμίσει η ατμόσφαιρα μυρωδιές…
Με λύπη θα σας αποκαλύψω πως αργήσατε…κάποια χρόνια να επιτεθείτε. Ο Μίχος είναι αλλού τώρα. Ευτυχώς.
Κάποιοι άλλοι μένουν κολλημένοι σε θέματα και συζητήσεις που ήδη αραχνιάζουν πια στο Ποιείν.
Αλλού είναι η μπάλα παιδιά.
Όχι στην άμυνα του Ολυμπιακού
αλλά στην επίθεση της Άρσεναλ.
Μόλις το καταλάβει το “νοήμον αναγνωστικό κοινό” δεν θα ασχολείται με τους ποιητές
αλλά με τα ποιήματα.
Όταν πάψει να υπερασπίζεται τα όμορφα κυνηγώντας τα άσχημα
και προτείνει κατευθείαν τα όμορφα…
Συμφωνώ,αν και Ολυμπιακός, γαμώ την ατυχία μου…
@27
Μόλις το καταλάβει το “νοήμον αναγνωστικό κοινό” δεν θα ασχολείται με τους ποιητές
αλλά με τα ποιήματα.
Σωστά! Αλλά οι ποιητές με τι ασχολούνται;
Με την “κατηγοριοποίηση” και “απόρριψη” των ανωνύμων σχολιαστών και αναγνωστών;
Όπως και να το δεις το σκορ είναι 0-1000 αν και οι ποιητές παίζουν στην έδρα τους οι ανώνυμοι έχουν καλύτερο πάγκο!
fairplay