`

 

 

Μας άρεσε η παλιά ταινία “Pearls before Swine/Διαμάντια στα γουρούνια” τoυ αυστραλού  σκηνοθέτη Richard Wolstencroft και γράψαμε ένα άρθρο που έχει έχει μείνει στην δική του ιστοσελίδα εδώ και δέκα χρόνια. Αυτή τη φορά θα σας γράψουμε για την τελευταία τoυ ταινία μεγάλου μήκους “Δευτέρα Παρουσία” η οποία αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο ολοκληρώθηκε το 2015 και το δεύτερο το 2017 και οι δύο διαρκούν 1 ωρα 30 περίπου . Αυτη η ταινια συνολικήs διάρκειαs 3 ωρών είναι διαθέσιμη σήμερα στο “Vimeo”.  Ο Richard Wolstencroft είναι επίσης o καλλιτεχνικός διευθυντής του MUFF (Φεστιβάλ Underground Κινηματογράφου Μελβούρνης), ένα φεστιβάλ που είχε συναντήσει δυσκολίες ύπαρξης εξαιτίας της άρνησης των τοπικών αρχών να επιτρέψουν τη προβολη της ταινίας “Skin Flick” (όχι “Skin Gang”) του Bruce LaBruce, χαρακτηρίζοντάς την ως πορνογραφική. Εδώ, ο Bruce LaBruce παίζει στο ισπανικό κομμάτι, όπως θα δούμε παρακατω. Ωστόσο, μην ξεγελιέστε, ο Wolstencroft δεν είναι καθόλου ομοφυλόφιλος! Είναι κάποιος με ανοιχτο μυαλο, αφού είναι σατανιστης!

Αυτή η νέα ταινία είναι μια πολύ ελεύθερη προσαρμογή του ποίηματος του ίδιου ονόματος του William Butler Yeats, ιρλανδικού κλασικού ποιητή. Αλλά το σημείο εκκίνησης είναι το δοκίμιο ενός άλλου Βρετανού ποιητή, tοu μάγοu Aleister Crowley και τοu βιβλίο του “777 και άλλα καβαλιστικα γραπτά”.

Η διεθνής μαφία αποφασίζει να ξεσηκώσει τον διάβολο να έρθει να  αναστηθει μέσα από αυτό το παραμελημένο έργο του καλλιτεχνικού κόσμου. Ο William Butler Yeats ανήκε στο μακρινό παρελθόν στο “ιρλανδικό Blueshirts”, μια φασιστική οργάνωση των αρχων του προηγούμενου αιώνα. Έτσι το μήνυμα ξεκινάει από τα πρώτα λεπτά: πώς να  μεταφερθούν τα αποκρυφιστικά και φασιστικά οράματα αυτών των δύο Βρετανών Μεγάλων Συγγραφέων του προηγούμενου αιώνα sτις περιπέτειες του σύγχρονου μαφιόζου; Η ιστορια ξεκιναει στο Λονδίνο με δύο γνωστούς τραγουδιστες ροκ: Pete Doherty και Jerome Alexander από το συγκρότημα Deadcuts. Ο Pete Doherty ήταν για λίγο με την κορη Robyn (γραμμένο έτσι) του αγαπημένου σκηνοθέτη μας του παρελθόντος (και πολύ φίλοu μας) Peter Whitehead. Η κληρονομιά του θα είναι επίσης το κλειδί για τις φανταστικές δολοφονίες που θα οδηγήσουν στο νέο “Lucifer Rising” του Kenneth Anger. Ο Wolstencroft γίνεται σήμερα λοιπόν ο πνευματικός του κληρονόμος !

`

Ένα μήνυμα θα ανακοινωθεί στους ήρωες της μαφίας όλου του κόσμου που  θα αποκρυπτογραφηθεί από έναν βιβλιοπώλη της Μελβούρνης, ο όποιος ενσαρκώνεται από τον πρώην πορνογραφικό ηθοποιό William Margold, τώρα αποθανόντα. Επίσης σημειώστε ότι ο ήρωας της πρώτης ιστορίας είναι ο Michael Tierney, ο οποίος ήταν επίσης “άτακτος” ηθοποιός στην ταινία “Joe Blow” του ίδιου Wolstencroft. Στο πρώτο μέρος της ταινίας τον ενσαρκώνει o  Michael Robertes,  όπως o χαρακτήρας του ποιήματος του Yeats. Ο πρώτος περιπλανάται στo Μπανγκόκ για να γνωρίσει τα μυστικά των ταϊλανδικών πόρνων. Η ιστορία όμως περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ο Boyd Rice (ο βιομηχανικός μουσικός NON) κάνει την εμφάνισή του και οι εντολές του θα εκτελεστούν στη Μαδρίτη από τον Bruce LaBruce στο ρόλο του Ivan Oisin. Ο δημοσιογράφος Γκενγκόριτς γδύνεται πριν βυθιστεί στη νυχτερινή θάλασσα μιας δημοτικής παραλίας. Ο Kim Fowley απαγγέλλει aποκαλυπτικούς στίχους που δεν είναι το πνευματικό έργο του Owen Aherne, χαρακτήρα τou Yeats που ενσωματώνεται από τον ίδιο τον Wolstencroft. O τελευταίος;  θα εκτελεστεί από τον αρχικο mafioso ήρωα, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση μόνοs του στην ευτυχία. Στην παλιά του ταινία “Pears before swine/ Διαμάντια στα γουρούνια”, ο Wolstencroft έπαιξε επίσης ένα χαρακτήρα δολοφονημένο από τη μαφία για βιβλικούς λόγους επίσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Wolstencroft ήταν στο παρελθόν διευθυντής του HellFire Club στη Μελβούρνη, ένα φετιχιστικό club (όχι μόνο σαδομαζοχιστικο), και παραμένει ακόμα σήμερα Αποκρυφιστής επίσης! Ο Charles Manson και το ράντσο του Spahn θα αποκαλυφθούν στα πρώτα λεπτά της ταινίας. O πρώτos ενσωματωνεται από τον Hussein Khoder, του οποίου το μουσουλμανικό όνομα συμφωνεί με τις τρομακτικές εικόνες των πόρνων της Ταϊλάνδης.

`

Ο Boyd Rice, ο βιομηχανικός μουσικός και πολύ στενός συνεργάτης  με τον καλλιτέχνη της βιομηχανικης μουσικης Genesis P-Orridge αλλα και πρωην performer μας, είναι η βασική φιγούρα που δίνει τις εντολές του σε άλλους με το πλασματικό όνομα Bill Cuchulainn. Στo “Pears before swine” ήταν πρωταγωνιστής μαφiozos που διέθετε διαβατήριο της Νότιας Αφρικής.
Ένα άλλο ερώτημα θα ήταν το επεξηγηματικό άρθρο της ιστοσελίδας “Left Hand Rising” για την εν λόγω ταινία που είναι πραγματικά πολύ αναλυτικό. Ο γείτονας Kerry Bolton της Νέας Ζηλανδίας μας έστειλε αυτό το επεξηγηματικό μήνυμα: “Η ιδεολογία της ομάδας ήταν δεξιά, αλλά κατά βάθος ανοησία” (προσωπικό μήνυμα που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail σε εμάς στις 16-04-19). Ίσως αυτό το ανόητο κλίμα κληρονομείται επίσης sτον αυστραλό γείτονά του Wolstencroft από διαίσθηση.
Η εμφάνιση του αείμνηστου Adam Parfrey, του οποίου αγαπήσαμε το βιβλιο “Πολιτισμόs Αποκάλυψης/Apocalypse Culture”, που μεταφράστηκε στα γαλλικά, μας αφήνει ένα θλιβερό συναίσθημα που έρχεται σε αντίθεση με το θρίαμβο του διαβόλου.