*
όμορφη Άνοιξη,
στο χορτάρι
μια πασχαλίτσα.

*

μια πεταλούδα
κρύβεται
στη σκιά του μεσημεριού

γλυκιά μελωδία της αλήθειας
χρώμα λευκό, του Μάρτη.

*

γκρίζα τα σύννεφα,
σε περιμένω.
πέφτει βροχή

*

τρέχουν τα σύννεφα
κερί ανάβω
στην εκκλησιά

*

άγνωστοι ήρωες
χτίζουν την Άνοιξη.
Λευκή σελίδα.

*

πέρασμα
όλα είχαν τελειώσει
εσύ και η μουσική

`

************************************

Η Θωμαή Δ. Ζορμπάκη γεννήθηκε το 1973 στην Νότια Αφρική από έλληνες μετανάστες. Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα όπου και εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος δεκαεφτά χρόνια. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό Μανδραγόρας τεύχος 37, στο Λογοτεχνικό Καφενείο και στο Αλωνάκι της Ποίησης.