`

ο σταυρός στον ουρανό
ένας τάφος στερεωμένος

με το υδρόφυλλο σύννεφο
χειρονομίες φτιάχνει
που κόβουν στη μέση το γιορτινό της μέρας

λίγο πιο κάτω ο άνθρωπος
ν’ αφαιρεί από το βάρος του

*

υπάχει ένα δέντρο που θυσιάζει σύννεφα
μα κι αν στην πρώτη φύτρα επέστρεφε
πάλι τ’ αγίνωτά του μέλη θα περίμενε ν’ απλώσει
ή θα ρίζωνε βαθύτερα ακόμη;

ένα λεπτόκορμο κυπαρίσσι
μας φοράει

*

μαντήλια έβλεπε στα όνειρα
πολύχρωμα από μετάξι
μέσα έξω στα κατάκοπα συρτάρια
κουραζόταν και ο νους του από την ταχτοποίηση

καμιά φορά βλάσταιναν πάλλευκοι κρίνοι
πρόφταιναν το ανάστημά του
το κατακόρυφο ύψωμα της σκέψης του
που κατέληγε στο νερό

*
σκόνη τρυφερή και πολύτιμη
σε ποιο σπίτι μετέφερες το σώμα σου
γιατί έχει μόνος ο νους απομείνει

όπως τα καλοκαίρια
σε μεσημεριανή ανάπαυση
εγείρονται μονάχα στο θρόισμα της λεύκας