Ό ὑπολογιστής

Ὅλους μᾶς μαζεύει γύρω του
ὅπως ὁ παπποὺς μου
παλιὰ στὴν Λευκάδα
ὅταν μᾶς ἔλεγε ἱστορίες
δίπλα στὴ σκαμνιὰ..

Οἱ τυχοδιώκτες

Στὸ πρακτορεῖο,
ἐκεῖ ποὺ μεταμφιεσμένη σὲ ὄνειρο
τριγυρνᾶ ἡ ἥττα,
ἐκεῖ συχνάζουν
ντυμένοι τυχοδιώκτες.

Καθρέφτης

Ἔχουν τόσα γράψει οἱ ποιητὲς γι΄ αὐτὸν,
ἔχει τόσο κρατήσει τὸ βλέμμα γυναικῶν –
μὰ ἔχασε πιὰ τὴν αἴγλη του
φτώχυνε
στὸ κινητὸ τώρα κοιταζόμαστε,
γιὰ τὸ κινητὸ καλλωπιζόμαστε..

Ἀπὸ τὸ παράθυρο…

Ἀπὸ τὸ παράθυρο, τὸ στριμωγμένο
ἀνάμεσα
σ’ ἄγνωστους γείτονες,
τὸ μακρὺ χέρι τῆς ρουτίνας
ἅρπαξε
τὴ ζεστασιὰ ἀπ’ τὸ σπίτι
τὴν ξεγνοιασιὰ ἀπ’ τὰ χείλη..

Τεχνολογία

Ἔχει καὶ τὰ καλὰ της ἡ τεχνολογία.
Τὸ τρεμάμενο χέρι
ἀπορροφάται ἀπ’ τὰ πλῆκτρα,
δὲ λερώνει τὸ χειρόγραφο..

Στέκι

Σὰ μαγαζάκι στριμωγμένο στὸ κέντρο
ποὺ μικραίνει
γιὰ νὰ χωράει στὴν πιάτσα
ἕτσι μικρὸς ἔγινες
στέκι γιὰ ἐφιάλτες..

Κοντέυει

Κοντεύει σκοτάδι ποὺ κλειδώνει τὸ σαγόνι.
Κατηφορίζω πάλι
πρὸς τὰ ἐκεῖ ποὺ ἐτοιμάζονται οἱ ἐφιάλτες
ἀπὸ κάδους γεμάτους ἀπὸ ρήματά μου..