Περιοδικό Jazz & Τζαζ, τευχ. 164, Νοέμβριος 2006

Όσα φέρνει ο άνεμος…(στον Νίκο Καρούζο) του Γιάννη Ζουγανέλη,1988

zouganelis.jpg

  Πολλές φορές είχα σκεφτεί να κάνουμε στο περιοδικό ένα αφιέρωμα στην τούμπα, να το κάνουμε μαζί με τον Γιάννη και να το ευχαριστηθεί πραγματικά. Δεν προλάβαμε. Τώρα, κάνουμε ένα αφιέρωμα σεκείνον, μαζί με τα παιδιά του, φίλους και συνεργάτες, – έτσι όπως το αισθανόμαστε. Ο λόγος του είναι παρών μέσα από το βιβλίο του « Ο Ήχος της Σάλπιγγος», αποσπάσματα του οποίου και δημοσιεύουμε.

  Παράλληλα το CD μας καλύπτει ένα μέρος από τη συμμετοχή του σε όλο το φάσμα της μουσικήςκλασική, σύγχρονη, τζαζ, τραγούδι και μουσική από τον κινηματογράφο. Αυτός ο ήχος είναι μοναδικός!

  Γνωρίστε τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον άνθρωπο που έκανε την τούμπα να τραγουδήσει
  όπως κανένας άλλοςείτε ερμηνεύει την Βadinerie του Bach, τα Χαράματα του Βαμβακάρη, το Sweet Movie του Χατζιδάκι, την Άσπα του Σαββόπουλου, το Caprice του Paganini. Γνωρίστε τον Άνθρωπο Ζουγανέλη, που όμοιο του, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου!

  «Ενός λεπτού σιγή είμαστε όλοι» είναι ο τίτλος της μικρής ποιητικής συλλογής του Γιάννη Ζουγανέλη.
  Ενός λεπτού σιγή ήμασταν όλοι στις 18 Αυγούστου του 2006.
  Καλέ μου φίλε Γιάννη, για μας, έφυγες νωρίς
  Γιούλη Μαρτίνη
  Για τη θερμή τους ανταπόκριση, ευχαριστούμε τον Γιώργο Χατζιδάκι και τον Πάνο Μαραβέλια, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Θόδωρο Αντωνίου, τον Γιώργο Παπαδάκη τον Γιάννη Πατίλη και τον Αλέξη Βάκη.