Φθινόπωρο

Η λάβα του καλοκαιριού ταξίδεψε ανέξοδα
με της πρώτης βροχής τα ορμητικά νερά.

Το φθινόπωρο άνοιξε την πόρτα στον κήπο.
Άγγιξε το χώμα και φύτρωσαν κυκλάμινα.

Γέμισε σκιές
η γυάλινη οθόνη του ουρανού

σύννεφα ποντοπόρα
βιβλικές μορφές
πουλιά γοργόφτερα.

Φθινόπωρο της νοσταλγίας των μακρινών οριζόντων
των αποδημητικών πτηνών
της μελαγχολίας των μουσκεμένων λεωφόρων
των δύσκολων διλημμάτων
της επιστροφής στην αφετηρία.

Γεύομαι το ήσυχο φως σου κι αναπολώ
λίγο πριν τη χειμέρια νάρκη
την περιπλάνηση που άφησα στη μέση
μέχρι την άλλη Άνοιξη και τ’ άλλο Kαλοκαίρι .

Διάσωση

Φθινόπωρο στις εξοχές.
Φθινόπωρο και στις πλατείες.

Καινούργιες εγγραφές στο ημερολόγιο
στις αποχρώσεις της σκουριάς.

Το καλοκαίρι μάζεψε τα κοντομάνικα.

Φύλαξε τις εκδρομές σε διάφανο κουτί
ν’ ακούγονται τα γέλια
ο παφλασμός της θάλασσας
το κρώξιμο των γλάρων.

Τις άδειες μέρες που δεν έρχεσαι
να σώζω μ’ουρανό .

Ελεύθερη πτώση

Αράχνη υφάντρα
στο πρωινό σου βλέμμα
κλείδωσε την πρώτη ηλιαχτίδα

δαφνόφυλλα στη γη σπαρμένα
αναδίνουν ευωδιά από πιπέρι
καθώς τα τσακίζεις ανάμεσα στα δάχτυλά σου

πιο πέρα ρίγανη θυμάρι και ανθισμένος μάραθος
αθώες νάρκες θαμμένες στις ρίζες
βομβαρδίζουν τον αέρα

μια γραμμή ορίζοντας χαμηλώνει τα μάτια
αντίστροφη μέτρηση
το καλοκαίρι σε ελεύθερη πτώση