Ἄβολα φτερά
Στὸν κ. Μάνο Τασάκο

Μόλις χτυπήσω κάρτα,
ρυτιδώνουν
τὸ κυνηγητὸ
τὰ μῆλα
ἡ μακριὰ γαϊδούρα.

Στὴν ἔξοδο,
ἔχει μείνει
ἕνα παιδάκι
μόνο,
ποὺ ἀκόμα δὲν τολμάει
νὰ φτάσει
ὡς τὸ ἑκατό..

Δεξιότητες
…ἦταν κακὴ ἐπιλογὴ τὰ ὄνειρα
γιὰ ἄρματα –
βούλιαξαν ἀπὸ νωρὶς
στὴ λάσπη.

Ἐκεῖ πᾶς μὲ τὸ ἐλαφρὺ βιογραφικό.

Ἐξέγερση
Κάθε πρωί
ἀκόμα λίγη μέρα
χαράζεται στὸ δέρμα.
Ἄς ἐλπίζουμε σὲ μιὰ ἀνατροπή –
νὰ φτιάξουν τὰ παιδιά
μιὰ βόμβα ἀπὸ παραμύθι
ποὺ θ’ ἀφανίσει τὶς ἡλικίες.

Θεμέλιος λίθος
Κοίτα πῶς σηκώνει στὶς πλάτες
ὁλόκληρο ντουβάρι ὁ πίνακας…
Σκυφτός, σὰν ἄλλος Κουταλιανὸς
ἀπ’ ἕνα καρφὶ κρατάει τὸ σπίτι ὄρθιο.
Τούβλα, μπετόν, σοβάδες, πλήξη,
ὅλα τὰ φορτώθηκε ὁ δύσμοιρος…