O μεταξοσκώληκας

O μεταξοσκώληκας φτιάχνει λογής λογής όμορφα πράματα, μεταξωτά φουλάρια, μπλούζες και γραβάτες, βραδινά φορέματα και τα τοιαύτα, στη ζωή του ο μεταξοσκώληκας έχει κάνει πολλά πράματα, πολύ ακριβά πράματα για τους καλύτερους μόδιστρους και μια φορά γίνεται μεγάλη επίδειξη μόδας στου Κριστιάν Ντιορ, είσοδος μόνο με προσκλήσεις, ντουζίνες αυτοκίνητα κουβαλάνε τους πιο κομψευόμενους ανθρώπους απ’ όλα τα σημεία της γης, ο μεταξοσκώληκας τυχαίνει να περνάει αποκεί, θα πρέπει να ‘ναι ενδιαφέρον, σκέφτεται, και σκαρφαλώνει στα σκαλιά, όμως εκεί, στο κεφαλόσκαλο, στέκεται ο πορτιέρης με τη μεγάλη στολή: έχετε πρόσκληση, κύριε;
Ο μεταξοσκώληκας δεν έχει πρόσκληση, πού θα μπορούσε διάβολε να τη βρει, δεν έχει άλλωστε καιρό να ασχολείται με προσκλήσεις, είναι πάρα πολύ απασχολημένος με την ύφανση όλων αυτών των ωραίων μεταξωτών, ξανακατεβαίνει λοιπόν από τα σκαλιά, κάνει έναν άσκοπο περίπατο γύρω στην πλατεία κι έπειτα γυρίζει σπίτι και πέφτει νωρίς-νωρίς να κοιμηθεί. Τι άλλο να κάνει με τόση δουλειά που τον περιμένει το πρωί.

`

**

Η γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι ένα εξαιρετικά ευερέθιστο πλάσμα, κάτι συμβαίνει με τα νεύρα της, κάτι δεν πάει καλά. Όποτε δει κόκκινο χρώμα εξαγριώνεται. Το κακό είναι πως υπάρχουν ένα σωρό κόκκινα πράγματα στον κόσμο. Οι στέγες είναι κόκκινες, τα τριαντάφυλλα και τα λεωφορεία (στο Λονδίνο) είναι κόκκινα, υπάρχουν πολλά κόκκινα πράγματα στον κόσμο και φαίνεται πως γίνονται συνεχώς όλο και περισσότερα. Η γαλοπούλα αναγκάζεται να τρέχει όλη την ώρα στον ψυχίατρό της. Ο ψυχίατρος της λέει «διάβολε, πάψε να κοιτάς γύρω σου τόσο πολύ, γιατί δεν διαβάζεις κάτι ευχάριστο, γιατί δεν ακούς λίγη ελαφρά μουσική, να βγαίνεις περίπατο μόνο το βράδυ». Η γαλοπούλα όμως είναι πάντα γαλοπούλα. Το παραμικρό την αναστατώνει. Πέφτει κατά τύχη πάνω σε μια λαμπρίτσα -που τη λένε και κοκκινέλη- προμηνύεται άγρια θύελλα, η γαλοπούλα γίνεται μπλε από το κακό της και ουρλιάζει. Αυτό είναι το τελευταίο χτύπημα. Ορμάει σ’ ένα φαρμακείο και αγοράζει άσπρη μπογιά. Ξοδεύει όλες τις οικονομίες της για την άσπρη μπογιά και βάφει άσπρα τα βενζινάδικα και τα γραμματοκιβώτια, τις ντομάτες και τα καρότα, βάφει ολόασπρη όλη τη πολιτεία. Το αστείο είναι που όλοι νομίζουν τότε πως είναι Χριστούγεννα. Χριστούγεννα που οι γαλοπούλες έχουνε μεγάλη ζήτηση και χάνει τη ζωή της χωρίς φυσικά να ξέρει γιατί.

`

**

Η καμηλοπάρδαλη

Όταν ήταν μαθήτρια η καμηλοάρδαλη έπαιρνε πολύ καλούς βαθμούς στην ανάγνωση και την αριθμητική αλλά ήταν σταθερά κακή στη γυμναστική· αδύνατο να κάνει τούμπες όσο κι αν έβαζε τα δυνατά της, ήταν απλώς αδύνατον. Ήταν απίστευτα δυστυχισμένη γι’ αυτή την αδυναμίας της, όλοι της λέγανε: «Κοίτα να δεις, να, έτσι να το κάνεις, ακριβώς έτσι· δεν είναι τρομερά απλό;»
Αλλά όσο και αν προσπαθούσε η καημένη η καμηλοπάρδαλη ποτέ δεν τα κατάφερνε, πάντα έμπαινε στη μέση ο λαιμός της, και ο δάσκαλος της ταρακούναγε το κεφάλι και της έλεγε: «Ω, καμηλοπάρδαλη!, τι άγαρμπος ατζαμής που είσαι, θα χαντακώσεις τη βαθμολογία σου και τι θα πούνε οι γονείς σου». […]

`

****************************************************************

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

-Η ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ
– Η ΖΕΒΡΑ
– Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ
– Η ΚΑΜΗΛΑ
– Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ
– Η ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ
– Ο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ
– Η ΦΑΛΑΙΝΑ
– Η ΧΕΛΩΝΑ
– Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ