[author]Του Δημητρίου Μουζάκη [/author]

Ζω σʼ αυτή τη χώρα εδώ και 36 χρόνια κι έχω αριστεριστεί (εκ του αριστερίζομαι, που σημαίνει υφίσταμαι την αριστερά) τόσο πολύ, ώστε να νιώθω την ανάγκη να κακαρίσω ως άλλος Γιώργος Κωνσταντίνου εν όψει απαγγελίας του ποιητή Φανφάρα. Παρόλʼ αυτά το κείμενο τούτο πάλι δε θα το έγραφα, αν δεν έβλεπα τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της σύγχρονης ιστορίας όχι μόνο να μη μετατρέπεται σε λαϊκή οργή, αλλά να διεκδικεί εκ νέου τον πρωθυπουργικό θώκο με αξιώσεις. Αυτό, όμως, είναι άλλο θέμα, στο οποίο θα αναφερθώ στο τέλος. Κατʼ αρχάς επιθυμώ να πραγματοποιήσω μιαν εξομολόγηση, για όποιον του κάνει κέφι να τη διαβάσει.

Με κούρασε η «παράλληλη γλώσσα» της αριστεράς. Με κούρασε ο Ιούλης (Καίσαρας;), ο αλλόκοτος και υστερικός γλωσσικός καθωσπρεπισμός που αποπειράται να επιβάλλει εκφράσεις του τύπου «παράνομοι μετανάστες» αντί του ολόσωστου (κατά μήκος, πλάτος, ύψος, φάρδος, χρόνο, λεπτόνια και κουάρκ) «λαθρομετανάστες», στη βάση του ότι οι «λαθρομετανάστες», αποκαλούμενοι τοιουτοτρόπως, υφίστανται ρατσισμό, σαδομαζοχισμό, υπερρεαλισμό, σκλήρυνση κατά πλάκας, νευρωνικό εκφυλισμό και ξυλοδαρμό. Όχι, μάγκες! Εσείς μπορεί να θέλετε η λέξη «λαθρομετανάστης» να σημαίνει ότι το υποκείμενο είναι μίασμα, σκουπίδι, προϊόν κενώσεως εντέρου, κατώτερο ον, διανοητικά καθυστερημένο ζωντανό ή ό,τι άλλο η φαντασία σας ορέγεται. Ο λαθρομετανάστης, όμως, (ο Έλληνας λαθρομετανάστης, ο Σύρος λαθρομετανάστης, ο Ιταλός λαθρομετανάστης και όλοι λαθρομετανάστες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος) είναι αυτός που εισέρχεται και παραμένει σε μία χώρα δίχως να ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη χώρα αυτή, δίχως, δηλαδή, να σεβαστεί τη νομοθεσία της χώρας που τον φιλοξενεί. Αν, καλά μου αριστερά παιδιά, εντοπίζεται δοξασίες, απόψεις, τοποθετήσεις, στάσεις που εμπνέονται από το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία, την απανθρωπιά ή ό,τι άλλο, κατακεραυνώστε τες. Οι λέξεις, όμως, δε σας φταίνε σε τίποτα, ούτε είναι υποχρεωμένες να φορτωθούν τη βαριά σας σύγχυση. Κυρίως, όμως, δε φταίμε εμείς σε τίποτα να υφιστάμεθα τις άνευ αντικειμένου εκρήξεις σας όταν ακούτε μία λέξη, της οποίας το νόημα μπορεί κανείς να πληροφορηθεί ανοίγοντας ένα κοινό, κοινότατο λεξικό.

Με κούρασε η κατάχρηση της λέξης «φασίστας». Όποιος εκφέρει τη λέξη «λαθρομετανάστης» είναι φασίστας, όποιος δηλώνει δεξιός είναι φασίστας, όποιος διαφωνούσε με την προσαρμογή της νομοθεσίας στα αιτήματα Ρωμανού είναι φασίστας, όποιος έλεγε ότι η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας (άρα τα μνημόνια) ήταν αναπόφευκτη κι επομένως υποχρεωτική ήταν φασίστας, όποιος αρέσκεται στην ενασχόληση με τον κλασσικό μας πολιτισμό είναι φασίστας, όποιος αγαπά την Εκκλησία είναι φασίστας, όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι ο Στάλιν και ο Χίτλερ ήταν δύο τέρατα της ιστορίας είναι φασίστας, όποιος κρεμάει την Ελληνική σημαία από το μπαλκόνι του είναι φασίστας, όποιος εκδηλώσει καθʼ οιονδήποτε τρόπο συμπάθεια για την αστυνομία ή το στρατό είναι φασίστας, όποιος γουστάρει την καθαρεύουσα και όχι τη δημοτική είναι φασίστας, όποιος πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία είναι φασίστας, όποιος καταφέρεται κατά της κατάχρησης του δικαιώματος στην απεργία, τη διαδήλωση και το συνδικαλισμό είναι φασίστας, όποιος καταδικάζει τους βανδαλισμούς είναι φασίστας (στους δρόμους, στα πανεπιστήμια, στις τράπεζες, στα καταστήματα), όσοι αρέσκονται στις παρελάσεις είναι φασίστες. Όχι, μάγκες. Όσοι προανέφερα δεν είναι φασίστες. Εσείς είστε μισαλλόδοξοι. Θα υποτιμήσω τον εαυτό μου προσπαθώντας να αποδείξω τα αυτονόητα.

Με κουράζει το μονοπώλιο της ανθρωπιάς από τους αριστερούς. Κάποιοι από αυτούς δε δίνουν του αγγέλου τους νερό, ζουν μέσα στη χλιδή και την ξιπασιά, ωστόσο καταφέρονται με πύρινο τρόπο κατά της ιδιοκτησίας. Όταν τους ρωτάς πώς συμβιβάζονται αυτά, μεγαλοιωδώς απαντούν «εμείς θέλουμε να αλλάξει το σύστημα, δεν είμαστε Χριστιανοί να επιδοθούμε σε φιλανθρωπίες». Κομμουνισμός της Εκάλης. Μνημείο υποκρισίας και σιχάματος. Μονοπώλιο της αγάπης για το συνάνθρωπο. Μονοπώλιο του κοινωνικού κράτους. Μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Όλα στο κεφάλι τους! Στους αριστερούς οφείλεται το κοινωνικό κράτος της Φινλανδίας; Στους αριστερούς οφείλεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία που έχουμε στην Ελλάδα; Στους αριστερούς οφείλεται ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας με όλους τους πόρους οι οποίοι επί δεκαετίες την αιμοδότησαν; Τίποτα δε μονοπωλείτε, μάγκες. Ούτε την κοινωνική ευαισθησία ούτε το πολιτικό αδιάφθορο˙ κι ούτε, βέβαια, η ιστορία σας, τα έργα και οι ημέρες σας, υπήρξαν αμόλυντες. Και μακελάρηδες περιλαμβάνουν και διεφθαρμένους και λαϊκιστές και υποκριτές και απʼ όλα. Κουράστηκα με την παρθενία σας. Κουράστηκα.

Πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα, έφτασα στα καθʼ ημάς. Πέντε χρόνια καταψήφιζε τα πάντα, ό,τι βρισκόταν στο διάβα της, ως και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της έκτακτης εισφοράς. Πέντε χρόνια ακούγαμε για νταούλια, ζουρνάδες, προσκυνημένους, γερμανοτσολιάδες, προδότες. Ήρθαν στην εξουσία, στράγγιξαν τα αποθεματικά του κράτους, κλείσανε τις τράπεζες, επέβαλαν capital controls, γύρισαν την οικονομία σε ύφεση για να υπογράψουν, τελικώς, τριετές, σκληρό μνημόνιο.

Εμείς, όμως, θα τους ξαναψηφίσουμε. Είναι αριστεροί, είναι καλοί άνθρωποι, καλοί μου άνθρωποι. Κι ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Κικιρίκου!