Το ΠΟΙΕΙΝ και ο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν:

A LEAP FORWARD…. ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Κινήματος της Ποίησης, WORLD POETRY MOVEMENT, για τον εορτασμό της 29ης Φεβρουαρίου του Δίσεκτου έτους 2012, ο Ιανός και το ΠΟΙΕΙΝ (poiein.gr) διοργανώνουν ποιητική βραδιά:

 
[ 6Χ6 ]

6 νεότεροι ποιητές σε ρόλο συνεντεύκτη συζητούν ανά ζεύγη με 6 καθιερωμένους ποιητές.

 

1. 18.30- 19.00:     Πέτρος Γκολίτσης Χ Γιάννης Δάλλας
2. 19.00-19.30:      Χρήστος Α. Μιχαήλ Χ Γιάννης Γκούμας
3. 19.30- 20.00      Ευτυχία Παναγιώτου Χ Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ
4. 20.00- 20.30      Σπύρος Αραβανής Χ Αντωνης Φωστιέρης
5. 20.30-21.00       Βασίλης Ζηλάκος Χ Γιώργος Χρονάς
6. 21.00- 21.30     Φωτεινή Λαμπρίδη Χ Σωτήρης Παστάκας

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται δωρεάν ανταλλαγές ποιητικών βιβλίων μεταξύ των παρευρισκομένων (ελάτε με το βιβλίο σας!).

 

* Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της Σειράς ΠΟΙΕΙΝ των εκδόσεων Μετρονόμος 

 

IANOS Σταδίου 24

ΏΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18.30

Χορηγός Επικοινωνίας: Στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5.

 

*Την αφίσα επιμελήθηκε η Ελευθερία Άνθη και το σκίτσο έγινε αποκλειστικά για το Ποιείν από την εικαστικό Φαίδρα Χαρδά.

 

 

 

 

***

Λίγα λόγια παραπάνω για το παγκόσμιο γεγονός:

 

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΚΠ καλεί όλους τους ποιητές αλλά και τις ομάδες που ασχολούνται με την ποίηση, παγκόσμια, να αρχίσουν από τώρα να οργανώνουν εκδηλώσεις στα μέρη τους, Κάτω από την αιγίδα του «Άλματος στο Μέλλον».

Μπορεί να φαίνεται μόνο με απλή σύμπτωση το γεγονός, αλλά η κατάληψη της Γουολ Στρητ, η οποία άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2011, συνέβη κατά την διάρκεια και μόλις λίγες μέρες πριν από την προηγούμενη παγκόσμια εκδήλωσή μας, του καλέσματος των «100 χιλιάδων Ποιητών για την Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2011. Και το διαπιστώσαμε, όλοι ότι με το κίνημα της κατάληψης της Γουολ Στρητ, «γράφτηκε ένα ποίημα» από όλους τους ανθρώπους αυτού του Κόσμου. Ένα ποίημα γεμάτο από τα συναισθήματα και τις φωνές των ανθρώπων, για Δικαιοσύνη και Αληθινή Δημοκρατία σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Ας οργανώσουμε λοιπόν εμείς οι ποιητές, εκδηλώσεις που θα γίνουν «άλματα στο Μέλλον», γέματα με την έμπνευση και την δύναμη που τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς, (γεγονότα σαν αυτά της Τυνησίας, της Αιγύπτου της Λιβύης και του Βισκόνσιν, για να αναφέρουμε μόνο μερικά), μας έχουν εμπνεύσει, και έχουν καταφέρει να «ξυπνήσουν» τις συνειδήσεις του κόσμου για ένα καλύτερο Κόσμο και μια αληθινή Δημοκρατία.