Mousehunt release

ΩΡΑΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΥΛΑΕΙ ΑΡΓΑ

Ωραίο ποτάμι κυλάει αργά
νωχελικά στον ήλιο
Είμαι στο τραίνο που πεθύμησα μικρός
πάνω στη γέφυρα
Ο ταξιδιώτης που ήθελα
να υγραίνεται σε μάτια θηλυκά
το ακριβές είδωλό του.

Ωραίο ποτάμι κυλάει αργά
Μια ρανίδα φωτός
κατεβάζει στη θάλασσα
μια νοερή πτυχή
του ανείδωτου εγώ
σε απάτητα βάθη
κι αναδύεται πάλι αυτή
στον ορίζοντα ιριδίζουσα κόρη.

Ωραίο ποτάμι κυλάει αργά
καθρεφτίζει την ως άνω ρανίδα φωτός
μια πτυχή νοερή σʼ ένα σύννεφο άσπρο
πριν να πέσει η βροχή δειλινή
και να σκίσει στα δυο
τον αρχέγονο βράχο
νʼ αναβλύσει ξανά
η αρχαία πηγή.

ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΥΓΑ ΜΑΚΡΙΑ

Υπήρξαν βράδια που έφυγα
Και δεν ξέρω πού πήγα.

Κάποτε έπεσα στο πάτωμα
Κάποτε βρέθηκα σʼ ένα στασίδι
και ξημέρωνε
Κάποτε γύρισα σʼ ένα παγκάκι
να δω τι άφησα
Κοιμήθηκα γυμνός
κάποτε
σʼ ένα κύμα.

Έπειτα ανέβηκα ψηλά
κι έβλεπα σύννεφα ηλιόλουστα
που συννεφιάζουν τα βουνά.
Τον ίσκιο μου να τρέμει στα νερά.

Φοβήθηκα ταʼ αεροπλάνα ύστερα
Οι νύχτες μου έμπαζαν νερά
Κι έμεινα μόνος
μʼ ένα πουκάμισο φιδιού στο πλάι μου.

Κάποτε έφυγα μακριά
Και δεν θα μάθουμε ποτέ πού πήγα.

FADE OUT

Αρχίζουνε οι εκπομπές των ρύπων
Ανοίγει το ψιλικατζίδικο
Έρχονται οι εργάτες της οικοδομής
πλακάκια, ελαιοχρωματισμοί, μερεμέτια.

Ξεκινούν τα παιδιά για το σχολείο
Ξεπετάγονται εαρινά κορίτσια
Η τρίτη ηλικία μʼ αθλητικά παπούτσια
ψωνίζει στα μαγαζιά της συνοικίας.

Ανεβαίνει ο ήλιος κατακόρυφα στον ουρανό
Και κόβει τη μέρα στα δυο.

Κάποιος τρυπάει τα χέρια του
Κάποιος σβήνει τη δίψα του με ξύδια
Κάποιος βυθίζει το μαχαίρι στην πληγή.

Κι έπειτα ένας μαύρος ήλιος
Με το φεγγάρι στα σπλάχνα
Σε καπνισμένο γυαλί.

Επιστρέφουμε στην επιφάνεια μετά
Η κάμερα ακίνητη σε μια στιγμή
Τα παιδιά ακούνε μουσική
Τραγουδάνε
Ακούνε μουσική και τραγουδάνε
Και ξεμακραίνει η μουσική
Ξεμακραίνει

Fade out

Κι έρχονται πάλι τα παιδιά
Και τραγουδάνε.