Δελτίο Τύπου Εκδόσεις Μελάνι

ΣΕΙΡΑ: ΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σωτήρης Παστάκας

ΤΙΤΛΟΣ: Η μάθηση της αναπνοής… σε τρεις κινήσεις

ISBN: 960-8309-71-9

ΣΧΗΜΑ: 14 x 21 εκ.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 114

ΕΝΘΕΤΟ CD: Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΣΤΑΚΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.

ΤΙΜΗ: 8,50 ?

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006

Η μάθηση της αναπνοής σε τρεις κινήσεις…ή αλλιώς η «τριλογία της κίνησης». Στο παρόν βιβλίο ο Σωτήρης Παστάκας συγκέντρωσε τις τρεις πρώτες του ποιητικές συλλογές και μας καλεί να τις δούμε, όπως κι εκείνος, σαν ένα και μοναδικό βιβλίο. Η κίνηση και η ακινησία, είναι ο μοχλός αυτής της ελλειπτικής ποίησης που με την κομψότητά της παρεμβαίνει στα καθημερινά και τα ανθρώπινα, χαρίζοντάς μας αληθινή συγκίνηση και εσωτερικό ρίγος.

Τα πάντα διέπονται από τους νόμους της κίνησης; η ανάγνωση, η στύση, η ανάπτυξη των φυτών, το ξεφύλλισμα ενός βιβλίου, ο μπλε καπνός της εξάτμισης ενός αυτοκινήτου, η φλέβα που φουσκώνει στο λαιμό…

Τα πάντα υπακούουν στη στάση: οι κουρτίνες που κοκαλώνουν στις πτυχές τους, μια άθικτη μερίδα ντολμαδάκια, το βλέμμα που παγώνει πάνω από ένα παπάκι στην παραλιακή…

Η βάρκα που αποπλέει με το γυμνό κορίτσι στο εξώφυλλο που ζωγράφισε ο Γιάννης Μαράβας ειδικά για την συγκεκριμένη έκδοση, περιέχει και τα δύο στοιχεία την κίνηση και την ακινησία…ιδανικός πίνακας που ερμηνεύει χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο του βιβλίου.

Στο CD που συνοδεύει το βιβλίο, ακούμε τον ποιητή να διαβάζει ποιήματά του.

Ο Σωτήρης Παστάκας γεννήθηκε το 1954 στη Λάρισα. Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη. Από το 1985 εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Αθήνα. Είναι συνεργάτης σε λογοτεχνικά περιοδικά με δοκίμια και μεταφράσεις από τα ιταλικά. Από το 2002 διευθύνει την δικτυακή επιθεώρηση «ποιείν» όπου παρουσιάζονται ποιήματα, ποιητές και…ποίηση (ίσως) από όλον τον κόσμο.

maravasmelani.jpg